Пьотр Нестеров е на 15-годишна възраст. Той изпрати 2018-а като №1 в Европа при 16-годишните. Бе избран също така за най-добър тенисист в тази възрастова група от „Тенис Европа”. Роденият в Москва състезател спечели турнира „Мастърс в Реджо ди Калабрия”, както и турнирът от първа категория в Сараево.

Младият тенисист тренира в ТК „Черно море Елит” от Варна. Занимава се с тенис от тригодишна възраст, а причината е неговата майка. Тя го е вдъхновила, водейки го играят в парка.

„С тенис се занимавам от ранна възраст. На 3 години започнах да играя с майка ми в парка и после започнах тренировки всеки ден. Започнах да играя в Москва, там съм роден. Минаха вече 11 години. По-скоро се определям българин. Тук съм вече 7 години и ми е малко по-приятно да тренирам и живея, тук се чувствам като у дома и съм щастлив, че избрах България“ , започна Несторов пред DIEMA SPORT.

„Ако не бях тенисист, най-вероятно щях да се занимавам с баскетбол или футбол. Привързан съм към другите спортове. Не съм много добре с ученето“.

„По време на игра си казвам, че трябва ад съм спокоен и да съм себе си. Когато човек не е концентриран не играе най-добрия си тенис“, допълни талантът.