Руската тенисистка Мария Кириленко получи втората "уайлд кард" за започващия на 30 октомври Турнир на шампионките на УТА с награден фонд 750 хиляди долара, който ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец".

Както е известно, организаторите на престижното състезание дадоха първата покана на най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова.

Така на този етап шест от осемте участнички в надпреварата в София са известни, след като други четири състезателки от топ 20 Каролине Возняцки (Дания), Надя Петрова (Русия), Роберта Винчи (Италия) и Кая Канепи (Естония) имат сигурно място в турнира.

Останалите две тенисистки ще бъдат определени след последните турнири от веригата "Интернешънъл" в Линц, Осака и Люксембург.

В момента 25-годишната Кириленко е номер 15 в световната ранглиста. Рускинята има пет турнирни победи на сингъл и 11 на двойки в кариерата си. Тази година тя игра на два финала поединично - в Патая и Ню Хейвън. На двойки през сезона Кириленко и Надя Петрова спечелиха в Маями и стигнаха финал на "Ролан Гарос" и в Ден Бош./БТА