Александър Зверев спечели второто издание на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown след много драматична победа над канадеца Феликс Оже-Алиасим. Срещата предложи множество обрати и зрелищни изпълнения, а любителите на качествения тенис със сигурност са останали удовлетворени.

Първата част започна равностойно, но опитът на Зверев бе решаващият компонент. Германецът играеше много по-смело от своя опонент и това му помогна да натрупа разлика в своя полза, спечелвайки частта с 19-10.

След това обаче Оже-Алиасим започна да демонстрира все по-голямо самочувствие, а това бързо се отрази и на резултата. Канадецът спечели оспорваната втора част с 13-11, а в третата бе доста по-категоричен, надделявайки над първата ракета на Германия с 18-11. Така Оже-Алиасим осъществи пълен обрат и поведе с 2-1 срещу сочения за фаворит в турнира Зверев.

Германецът „отпусна ръката“ и рискованият му подход се отплати напълно в четвъртата част, която бившият шампион на ATP спечели много категорично с 18-8. Частта премина изцяло под диктовката на германеца, който бързо натрупа солиден аванс и в нито един момент не позволи на опонента си да застраши водачеството му.

Така се стигна до „внезапна смърт“, в която Оже-Алиасим поведе пръв и отново погледна смело към трофея. Зверев обаче отговори с необходимите му две поредни точки, които му донесоха успеха в мача, а заедно с това и трофея от надпреварата.

Александър Зверев стана вторият шампион в историята на Ultimate Tennis Showdown, след като в предишното издание на турнира Матео Беретини победи Стефанос Циципас в сблъсъка за титлата.