Поставеният под №3 в Монте Карло и миналогодишен полуфиналист Александър Зверев се сбогува с надпреварата след поражение в два сета от №13 Фабио Фонини за 1 час и 30 минути игра. В отделните част италианецът надделя със 7-6 (6) и 6-1. Зверев беше на ниво само в първия сет, който загуби с тайбрек, но във втората част се срина и Фонини не се поколеба да затвори мача. За него това ще бъде пето участие в четвъртфиналите на Мастърс турнир и второ в Монако от 2013 г.

Зверев записа шест аса на сметката си, но и четири двойни грешки, като проби веднъж подаването на съперника си при единствената си възможност в мача. От друга страна, Фонини стоеше много стабилно при разиграванията от основната линия и взе три пъти подаването на германеца от седем шанса. Фонини е вторият италианец на 1/4-финалите в турнира, след като и квалификантът Лоренцо Сониго се класира по-рано днес.

Любопитното е, че за първи път от 1977 година двама представители на тази страна достигат четвъртфиналите в Монте Карло. Тогава това правят Корадо Барадзути и Адриано Паната. Иначе Фонини ще играе срещу Борна Чорич, който елиминира в два сета Пиер-Юг Ербер - 6-4, 6-2. /БГНЕС