Лидерът на отбора на Германия по тенис Александър Зверев отпадна за финалния турнир за Купа Дейвис, който ще се проведе между 22 и 27 ноември в испанския град Малага. Това обяви капитанът на тима Махаел Колман. Бившият номер 2 в световната ранглиста не е играл от тежката контузия, която получи в полуфинала на "Ролан Гарос" през юни. 

"Алескандър Зверев няма да е на линия за Купа Дейвис, обясни и Германската федерация по тенис в комюнике.

Тимът на Германия, който ще срещна Канада на четвъртфинал, е съставен от Оскар Оте, Ян-Ленард Щруф и Яник Ханфман на сингъл, както и Тим Пюц и Кевин Кравиц, които ще играят на двойки. Това са същите петима състезатели, които класираха Бундестима за финалите по време на първия тур в Хамбург в средата на септември.

25-годишният Зверев получи разкъсване на три връзки на глезене в полуфинала срещу Рафаел Надал на "Ролан Гарос". Очакваше се той да се върне в игра точно в мачовете за Купа Дейвис през септември в родния си град, но се отказа в последния момент. Тогава той призна, че е форсирал възстановяването си. Беше установен оток на десния глезен с риск от фрактура.

"Трябва да бъда внимателен, защото това може да е опасно за бъдещето ми", каза тогава тенисистът.

Александър Зверев ще е готов за играе чак през следващата година.