Олимпийският шампион Александър Зверев заяви, че е щастлив с новия си треньор Сержи Бругера и се надява, че двамата ще имат успешна съвместна работа, която да продължи дълго време.

"Опитахме в Маями и видяхме, че си пасваме много добре. На корта се чувствам много добро с него", каза 25-годишният Зверев преди началото на турнира Мастърс 1000 в Мадрид.

"Нуждая се от треньор и от съвети. Трябва ми някой, който да следи какво се случва на корта по време на мачовете ми. Мисля, че Сержи е един от хората, които най-добре четат тениса", добави германецът.

През последните няколко месеца Зверев се подготвяше практически сам, тъй като баща му нямаше почти никакво време, в което да му помага. Затова Зверев се е обърнал към бившия си треньор Давид Ферера, който му е препоръчал сънародника си Бругера.

51-годишният Бругера има две титли от "Ролан Гарос", сребърен медал от Олимпийските игри в Атланта през 1996 година и е единственият тенисист в историята, който има положителен баланс както срещу Пийт Сампрас, така и срещу Роджър Федерер.

На турнира в Мадрид Бругера ще трябва да помогне на Зверев да защити титлата, която спечели през миналата година. До момента през сезона германецът няма нито едно спечелено отличие, а през миналата седмица загуби още във втория кръг на домашния турнир в Мюнхен.