Шампионът за 2021 година Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в зала от сериите АТП 500 във Виена. В мач от втория кръг германецът се наложи с 6:2, 6:4 над първата ракета на Великобритания Камерън Нори.

Зверев започна мача на много високи обороти и бързо поведе с 5:1 гейма. Той успя да откаже окончателно съпротивата на Нори в началото на втория сет, когато проби за 2:1. До края британецът пробва да направи обрат и имаше две точки за пробив в последния гейм на мача, но ги пропусна и отпадна.

На четвъртфиналите Зверев, който е номер 5 в схемата на турнира, ще очаква победителя от мача между руснака Андрей Рубльов и италианеца Матео Арналди.

В друг мач тази вечер, но от първия кръг, италианецът Яник Синер спечели със 7:6(2), 7:5 срещу американеца Бен Шелтън.

В двубоя имаше само един пробив и той дойде в последния сервис гейм на Шелтън. Преди това и двамата тенисисти печелеха подаванията си с голяма увереност, като Синер завърши срещата с осем аса, а Шелтън направи 11.

В тайбрека на първия сет обаче сервисът на американеца му изневери и това позволи на Синер да дръпне с 5:0 точки, което му осигури и първата партия. Във втория сет пробивът в 11-ия гейм направи разликата между двамата млади таланти.

С успеха си поставеният под номер 2 в схемата Синер взе реванш от Шелтън, който го победи по-рано този месец на турнира в Шанхай.

Във втория кръг Синер ще играе със сънародника си Лоренцо Сонего.

Наградният фонд на турнира във Виена е 2,4 милиона евро.

 

БТА / Автор: Георги Крумов