Жребият за последния Мастърс на Интерактив тенис за годината беше изтеглен в национален ефир и осемте най-добри играчи на лигата могат да започнат шоуто. Първите мачове от Lotto ITL Finals 2018 ще се играят в понеделник, а домакин на турнира е най-новият и модерен тенис комплекс в столицата MG Tennis Club.

Осемте най-добри играчи на ИТЛ бяха разделени в две групи, които носят имената на легендите в този спорт – група А е „Пийт Сампрас“, а група Б – „Андре Агаси“. Водач в група А е лидерът в годишната ранглиста на най-голямата аматьорска лига в страната Радослав Владимиров, който спечели първите два Мастърса на ИТЛ за годината. Компания ще му правят Станислав Иванов, Камен Новиков и Цветомир Ценков. Водач в група Б е Цветан Бешевишки, а в неговия поток са и Красимир Маринов, Камен Маздрашки и Цветан Иванов.

Lotto ITL Finals 2018 ще се играят от 10 до 20 декември, а моделът на турнира е заимстван от финалите на Асоциацията на професионалните тенисисти в Лондон. Мачовете са във формат 2 от 3 тайбрек сета, като в групите се играе всеки срещу всеки. Така надпреварата ще постави на изпитание не само психиката, но и физиката на тенисистите. Коментарите на участниците ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на лигата, а срещите ще бъдат излъчвани на живо в Интернет страницата на ИТЛ и във Фейсбук.

Първите срещи от Lotto ITL Finals 2018 започват в понеделник в 19 часа. Цветан Бешевишки ще се изправи срещу Цветан Иванов в група „Агаси“. След тях, но не преди 20 часа, на кортовете излизат Красимир Маринов и Камен Маздрашки.

За всички участници в турнира ще има награди от „Лото“. Победителят ще получи ваучер на стойност 500 лв. от Спорт депо, а финалистът – ваучер за 200 лв.