Италианските тенисисти Даниеле Брачали и Потито Стараче съвсем скоро могат да бъдат обвинени в корупция, след като в интернет бяха публикувани прихванати разговори, в които се твърди, че двамата продават мачове.

Записите са част от сериозно правосъдно разследване в Кремона, което поначало беше фокусарино върху „черното тото“ във футбола.

От разпечатките става ясно, че през 2007 година Брачали разговаря със счетоводител, който беше арестуван четири години по-късно. Тенесистът обсъжда как е уредил мач в Нюпорт, Роуд Айлънд (САЩ) срещу американеца Сковил Дженкинс. Последният печели с 6:2, 6:1.

През 2011 пък собственик на пункт за залагания – също арестуван по-късно – е чут да казва, че Стараче се е съгласил да продаде финала на турнир в Казабланка. Противникът му Пабло Андухар печели с 6:1, 6:2.

Прокурорът Роберто Ди Мартино, който води случая, потвърди достовореността на записите. „Не мога да ги отхвърля, но не мога и да кажа нищо повече“, каза обвинителят.

Брачали и Стараче, които понякога играят в турнири на двойки, засега отказват коментар по случая. 36-годишният Брачали в момента се състезава само в подобни надпревари, докато 3 години по-младият Стараче е под номер 150 в световната ранглиста на сингъл.

Това не е първото провинение на двамата, като те бяха част от общо петимата италиански тенисисти – заедно с Алесио Ди Мауро, Джорджо Галимберти и Федерико Луци – които бяха наказани от АТР в периода 2007-2008 с по6 месеца лишаване от права заради залагания.