Ник Кириос може и да е считан за лошото момче на мъжкия тенис, но извън корта далеч не е такъв. Макар и само на 23 години, австралиецът вече има фондация в родината си, чрез която помага на деца в нужда. А в четвъртък показа, че може да е съпричастен и към жена, закъсала с развалена кола на пътя.

Случката е от родния му град Канбера и придоби популярност след разказа на Саймън Андерсън, чиято приятелка също е станала част от ситуацията.

"Тя и неин приятел са минавали покрай жена, чиято кола е била умряла. Жената ги е помолила да ѝ помогнат като я добутат до вкъщи и те са го направили. Кола спряла до тях и попитала, дали имат нужда от помощ. Човекът излиза от колата и е Ник Кириос. Така че моето гадже, нейният приятел и Ник Кириос са добутали колата на тази жена до дома ѝ."

"Въпреки че е бил на път към вкъщи след тренировка и след това помага да бутат колата по улиците на Канбера, той си е направил снимка с тях и след това се е върнал в колата си. Ник Кириос: добър човек", разказва Андерсън.

А Кириос бе скромен в реакцията си на случката, отговаряйки: "Тези неща не трябва да бъдат отбелязвани, това са всекидневни неща."

Кириос в момента се готви за сезона на клей, който за него стартира на Мастърса в Мадрид след малко повече от седмица.