9 март 2018 ще бъде историческа дата за тениса. Защото на нея би трябвало за първи път тенис да се играе извън пределите на Земята.

Това трябва да направи американският космонавтна НАСА Ей Джей Фойстел. С две мини ракети и топки, осигурени от американската тенис федерация, Фойстел ще свърже в едно своята професия на космически пътешественик с любовта си към тениса.

В тази мисия ще му помогнат сънародникът му Рики Арнолд и колегата от руската космическа агенция Олег Артемиев.

Това са членовете на Експедиция 55 на Международната космическа станция, която има за цел в рамките на 6 месеца да направи около 250 различни изследвания и технологични демонстрации, които не са възможни на Земята.

За Фойстел това ще бъде трета експедиция в космоса. А за него най-големият проблем ще бъде липсата на информация за мачовете в света на тениса по това време, защото е голям фен на играта.

"Тенисът е една от моите любови, всъщност тенисът е такъв заради моята любов. Играта влезе в моя живот по-късно, след като срещнах съпругата ис. Тя е от огромно тенис семейство и тези преживявания и интереси повлияха на мен и нашите деца."