Настоящият премиер Бойко Борисов и служебният министър-председател Огнян Герджиков може да се изправят един срещу друг на тенис турнир в София.

Въпреки ангажиментите си в чужбина, министър-председателят от последното служебно правителство Огнян Герджиков промени плановете си, за да участва. Един от потенциалните му съперници е настоящият премиер Бойко Борисов.

Минологодишното издание на турнира събра още в първия кръг двамата политици. Тогава Борисов спечели убедително. Герджиков сега ще е в двойка с бившия шеф на парламента Борислав Великов. Дуетът е амбициран да бъде голямата изненада в неделя на комплекс "Глория Палас" в Горна Баня. Мачовете започват в неделя от 10 ч.

"Господин Герджиков промени плановете си да участва, а Бойко Борисов не е пропускал нито едно издание на "Труд Мастърс" и "Асикс Мастърс", каза Любо Ганев. - Никъде другаде няма да видите такава битка. Остава сега времето да е наш приятел. Но съдбата ме обича, така че вярвам, че в неделя всички ще се радваме на слънце. Нашият турнир е шоу, забавление! Не е най-важното кой ще спечели. На олимпийския принцип сме. При нас агитките са добре дошли. Няма да се караме, ако някой вика по време на разиграване."

Заради бизнесангажименти в чужбина отпадна един от най-колоритните участници - членът на Изпълкома на БФС Николай Гигов.