Джон Томич, баща и треньор на Бърнард Томич е бил арестуван преди 3 дни в Мадрид, а причината е, че е пребил и счупил носа на спаринг партньора на сина си.

Французинът Томас Друет, който помага в тренировките на Томич, е ударен тежко в главата и дори е бил 20 минути в безсъзнание. Джон Томич, който има репутация на голям скандалджия, е прекарал един или два дни в ареста.

От ATP потвърдиха, че е имало инцидент и обявиха, че го разследват, но за момента не могат да разкрият детайли. Според източници, близки на сайта tennis.com, Друет е бил видян с шина на врата и превръзка на носа.

Според френската радио станция RMC, Джон Томич е ударил своя син по време на тренировка и Бърнард е кървял в областта на челюстта. Друет е застанал между сина и бащата в опит да защити тенисиста, което в последствие е довело до нанесения му побой от страна на бащата. Освен счупения нос, Друет има и фрактура на прешлените.

Тенисистите Александър Долгополов и Янко Типсаревич са станали свидетели на инцидента, който е завършил с извикана линейка. В понеделник Джон Томич ще се яви в съда в Мадрид, за да даде обяснение за действията си.

Това далеч не е първият път, в който Томич – старши е въвлечен в подобни инциденти. На Аустрелиън Оупън той имаше горещ спор с директора на турнира Крейг Тайли, който доведе до там, че Тайли трябваше да се спасява с охранители. През 2006 Томич бе главно действащо лице в пътен инцидент, при който австралиецът избута от пътя автомобил с двама треньори и млада тенисистка. Когато Бърнард е на 16 пък, баща му го изкарва от корта по време на мач на турнир в Пърт, след като твърди, че организаторите нагласяват жребия и мамят сина му.