Австриецът Доминик Тийм ще спори отново с Рафаел Надал на финала на Мастърса в Мадрид, след като във втората полуфинална среща победи Пабло Куевас от Уругвай с 6:4, 6:4. В събота Рафаел Надал записа 14-и пореден успех на клей през този сезон, след като отстрани номер 2 в света Новак Джокович.

Надал разби Джокович и е на нов финал

"Чувствам се страхотно! Дадох много от себе си, за да играя на финал. Това е моят първи финал на турнир от такова ниво (Мастърс 1000). Тези Мастърси са много силни, така че направете си сметката колко усилия трябва да се положат. Адреналинът ми скочи много днес. Ще дам всичко от себе си и в мача за титлата", каза световният номер 9 след победата.

В първия сет Тийм направи първи пробив при 2:2. Във втората част двамата сякаш се дебнеха, но след 4:4 австрийският младок спечели мача.

Австриецът ще има възможност за реванш срещу Надал, който преди две седмици го победи на финала в Барселона. Двамата имат четири мача, всичките на клей, където испанският състезател има три победи. С успеха си над Куевас, Тийм вече има 14 победи и 2 поражения на клей, а спечели и турнира в Рио де Жанейро (победа над Кареньо Буста на финала).

Финалът между Тийм и Надал е днес от 19:00 часа.