Италианецът Андреас Сепи поднесе най-голямата изненада във втория кръг на турнира по тенис в зала в Ротердам с награден фонд 824 хиляди долара. Сепи отстрани водача в схемата и номер 2 в света Рафаел Надал (Испания) с 3:6, 6:3, 6:4 за малко повече от два часа.

Италианецът, който в първия кръг победи шампиона от 2004 година и бивш номер 1 в света Лейтън Хюит (Австралия), направи 8 аса и проби четири пъти сервиса на испанеца по пътя си към успеха.

На четвъртфиналите Андреас Сепи ще се изправи срещу шведа Робин Сьодерлинг, който в най-късния мач за деня се справи с лекота с друг испанец - Фернандо Вердаско, като го срази с 2:0 сета - 6:4, 6:1.

Германският квалификант Миша Зверев изненадващо отстрани Давид Ферер (Испания) и се класира за четвъртфиналите на надпреварата. Зверев, 98-и в света, надделя с 6:2, 7:5 над поставения под номер 3 Ферер и за първи път в кариерата си победи играч от топ 10 на световната ранглиста.

Така 20-годишният германец се класира за трети път на четвъртфинал в турнир на АТП, където ще играе срещу хърватина Иво Карлович. Карлович отстрани за 85 минути петия в схемата Томаш Бердих (Чехия), след като наниза 17 аса и не даде нито една възможност за пробив на съперника си.

58-ят в света Мишел Лодра (Франция) изхвърли от надпреварата номер 2 Николай Давиденко (Русия) с 6:3, 7:5 за 1:31 час. 27-годишният Лодра се възползва от всичките си три възможности за пробив и за първи път в кариерата си успя да стигне до успех срещу Давиденко след четири поредни загуби.Давиденко, който през последните два сезона достигаше до полуфиналите в Ротердам, изпусна 7 от 8 възможности за пробив и това се оказа фатално.