Време е! За какво ли? За сезона на трева в тениса, разбира се! С юлското лято неизменно идват и турнирите на зелено, които винаги са много специални. Сезонът на трева е най-кратък, но носи едно различно очарование, което може би се дължи на турнира, който е считан за Световно първенство по тенис - Уимбълдън.

А надпреварата в "Ол Инглънд Клъб" чука на вратата. Само че преди нея през тази седмица имаме два други много силни турнира - в Лондон на "Куинс Клъб" и в германския Хале.

Всъщност турнирите на трева започнаха през изминалите 7 дни с турнири от категория АТР 250, но по-голяма част от големите имена ще се включат сега. А сред тях е и Григор Димитров.

Българинът по традиция ще участва в надпреварата легендарните кортове на "Куинс Клуб", където е и шампион от 2014-а и пази много топли спомени. Именно там и условията са най-сходни с тези на Уимбълдън, което е предпоставка за идеалната подготовка.

Григор премина през сезона на клей с променлив успех, но сега влиза в любима за себе си част от сезона, в която е един от големите фаворити във всеки турнир, в който участва.

В Лондон Димитров е поставен под №2 в схемата, но това не попречи на жребия да му предложи тежко предизвикателство още в началото. В първи кръг негов съперник ще бъде босненеца Дамир Джумхур. И докато това изглежда като напълно преодолимо препятствие, то следващото може да се казва...Новак Джокович. Бившият №1 влезе в турнира в последния момент с покана от организаторите и не е поставен, а именно това доведе до възможност за подобен балкански супер сблъсък още във втори кръг.

И като заговорихме за супер сблъсъци, такъв ще има още в първи кръг. Той е свързан с друг бивш №1 Анди Мъри, който след почти година без официален мач ще се завърне на корта. Само че още в първия си мач ще трябва да покаже много добра форма, ако иска да стигне до успех. Защото негов съперник е способният да победи всеки Ник Кириос. Австралиецът остана на няколко точки от победа над Роджър Федерер на полуфинала в Щутгарт в събота, а сега ще иска да вгорчи завръщането на британския любимец, който има пет титли на "Куинс Клъб".

Иначе №1 в схемата е Марин Чилич, който започва с мач срещу Фернандо Вердаско. Друго дерби от първи кръг противопоставя шампиона от 2017-а Фелисиано Лопес и четвъртия в схемата Давид Гофен. Победителят от този мач пък във втори кръг може да срещне финалиста от Щутгарт Милош Раонич.

В тази горна половина е и Стан Вавринка, който започва с британеца Камерън Нори.

№8 Томаш Бердих е евентуален съперник на Григор Димитров за четвъртфинал, а за полуфинал възможностите се казват Кевин Андерсън и Джак Сок.

Може ли Григор да стигне до първа титла за 2017-а? Ще бъде ли триумфално завръщането на Анди Мъри и кой ще покаже най-добра форма преди Уимбълдън? Отговорите на всички тези въпроси можете да разберете в ефира на MAX SPORT 1, където през цялата седмица турнирът в Лондон ще бъде излъчван пряко. Двубоите ще се предават и онлайн чрез Pay-per-view на https://live.a1.bg/