Поставеният под номер 1 на схемата на тенис турнира в София Garanti Koza Sofia Open Роберто Баутиста Агут обяви при пристигането си в България, че идва с намерението да изиграе силен турнир.

“Мачовете за мен все още не са започнали, тъй като стартирам участието си директно от втория кръг и затова не мога да дам мнението си за конкурентите ми за титлата или дали ще мога да я спечеля. Ако искам това да се случи обаче, при всяко едно положение ще трябва да положа много усилия и да съм позитивно настроен”, коментира Роберто Баутиста Агут.

Попитан за Григор Димитров и неучастието на българската първа ракета в надпреварата, 18-я в световната ранглиста Баутиста Агут заяви:

“Да, малко съм изненадан, че няма да видя в София Григор Димитров. Очаквах да участва в турнира. Говорих с него в Мелбърн и го попитах защо няма да играе. Каза ми, че няма да дойде и това леко ме учуди. Не знам защо. За мен беше странно, че няма да се състезава пред българските фенове.”

По нашумялата тема за уговорени мачове в тениса, испанецът сподели:

“Това, което мога да кажа по темата е, че никога не са ми предлагали нищо и никога не съм продавал мач. Вярно е, че миналата седмица Новак Джокович разкри, че е отказал да уговори мач преди години, но това е единственото, което знам. Нищо повече от това.”

Колкото до смъртните заплахи, които получи след мач с Григор Димитров през 2010-а година, Роберто Баутиста Агут коментира: “Винаги, когато загубиш мач, в който има очаквания да спечелиш, хората са много ядосани. Случва се да получаваш съобщения, в които те заплашват. Когато това се случи, информирам ATP и след това предполагам, че се взимат мерки.”


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS