Влади Искренов спечели първия чалънджър на Интерактив тенис за 2021 и стана първият шампион на лигата за новата година. В изключително силната надпревара на напредналите в ITL Challenger | TC 1882 той демонстрира отлична техника, физическа издържливост, вариативна игра и желание за победа. По пътя към титлата Влади победи опитни играчи като Петър Ненов, Стефан Балабанов и Дарислав Николов, а във финала се изправи срещу Валентин Бонев. Бонев стигна до мача за титлата след като надделя над Радо Шавов, Мартин Боршуков и Михаил Иванов, като впечатли всички със стабилна игра от задна линия и железни нерви. Преди финала в тенис клуб 1882 двамата съперници бяха излизали един срещу друг три пъти, като Бонев водеше в статистиката с 2:1 победи. Влади обаче беше решен да вземе реванш за загубата през октомври във финала на чалънджъра на Интерактив тенис. Мачът започна с разиграване от повече от 30 удара и стана ясно, че битката за титлата ще е жестока. При 1:1 гейма Влади загуби подаването си, но в следващия гейм записа пробив. До 4:4 последваха пробиви, след което Искренов спечели гейма си, поведе с 5:4 и стигна до първия си мачбол. Бонев не му позволи да затвори мача и вкара срещата в тайбрек. В него играта беше на нерви, а Влади показа защо завърши 2020 като N1 в годишната ранглиста на Интерактив тенис. Той спечели тайбрека със 7:5 и взе купата.

„Турнирът беше много силен, с изключително добри играчи, - каза Искренов след последния си удар. – Битката днес беше голяма. Финалът беше игра на нерви и на физическа издържливост. Правехме доста грешки, но и двамата се борехме. Доволен съм, защото започнах годината с титла. Организацията, както винаги, беше много добра и се надявам да се виждаме пак.“

Утешителния турнир при напредналите в ITL Challenger | TC 1882 спечели Никола Милев, който  победи във финала Веселин Димитров с 6:3, след като обърна мача от 0:3. В надпреварата при начинаещите в събота триумфира Йордан Борисов, надделял в мача за първото място над Крум Христов с 6:5. Първото място в утешителния турнир при начинаещите спечели Георги Стратиев след 6:1 над Иван Колчагов.

През двата дни на първия чалънджър на Интерактив тенис за 2021 на кортовете в тенис клуб 1882 излязоха повече от 60 играчи, като се появиха някои от най-големите звезди на лигата - Мартин Боршуков, Стефан Балабанов, Атанас Кръстилов, Дарислв Николов, Майкъл Лятов и Михаил Иванов. За изненада на приятелите на ИТЛ до финала стигнаха две от имената на 2020 – Влади Искренов и Валентин Бонев, които демонстрираха, че постоянството на корта и желанието за победа се отплащат.

Следващият чалънджър на Интерактив тенис ще се проведе на 23 и 24 януари в тенис клуб ХТМУ. Записването вече е отворено, а желаещите могат да се регистрират за участие през сайта на лигата.