Звездата на световния тенис Рафаел Надал се изказа срещу организаторите нa US Open, като заяви, че заради пари се рискува здравето на тенисистите. Причина за острите думи на испанския състезател се превърна решението на организаторите да подновят мачовете, въпреки дъжда и ненормалните условия за игра.

Надал бе бесен, че трябваше да започне мача си от четвъртия кръг на влажен корт, а Анди Мъри и Анди Родик също се оплакаха от условията. Техните мачове все пак започнаха, но след 15-ина минути игра бяха прекратени.

Официалните лица трябваше да се откажат от намерението си да се изиграят и мачовете при жените, тъй като започна нов порой точно след разгрявката на Серена Уилямс и Анастасия Павлюченкова.

„Не искаме да излизаме на корта, когато вали. Не мисля, че е честно”, заяви Надал.

„Все същата история, всичко, което ви интересува са парите. Не сме защитени. Падат много пари на турнирите от Големия Шлем, но ние сме чат от шоуто. Всички работят за парите, но не и за нас”, добави испанският тенисист.

„Все още валеше, когато ни извикаха на корта. Дъждът така и не спря напълно, терените не бяха сухи. Знам, че има фенове по трибуните, но здравето на играчите е важно”, добави още Надал.

В същото време, Анди Мъри също заяви, че прекалено опасно да се играе: „На тенисистите им се играе повече от на всеки друг, но когато не е опасно. Топките бяха мокри, терените подгизнали. Нямаше никакъв смисъл да излизаме за 7-8 минути на терена и след това пак да се приберем.”

Анди Родик също подкрепи своите колеги.