Испанецът Фернандо Вердаско се класира за финала на демонстративния турнир по тенис "Куйонг Класик" в Мелбърн. Вердаско разби само за 52 минути номер 3 в света Новак Джокович от Сърбия с 6:1, 6:2.

„Получи се отличен мач за мен. Разбира се, резултатът е изненадващ. Никога не можеш да очакваш, че ще спечелиш с 6:1, 6:2 срещу тенисист като Новак", коментира деветият в световната ранглиста и полуфиналист на Откритото първенство на Австралия за миналата година Вердаско.

26-годишният испанец очаква на финала победителя от другия полуфинал между Жо-Вилфрид Цонга (Франция) и шампиона от Откритото първенство на САЩ Хуан Мартин Дел потро от Аржентина.

Джокович не беше особено разтревожен от поражението.

„Не се чувствах добре още от първите минути на корта. Той игра доста силно, но и аз допуснах прекалено много грешки. Може би не бях достатъчно подвижен на корта. Тренирам сериозно в последните 2-3 седмици и нямах достатъчно бързина", обясни шампионът от Откритото първенство на Австралия за 2008 година.

Неприятна травма на лакътя може да застраши участието на финалиста от "Ролан Гарос" Робин Сьодерлинг (Швеция) в първия за годината турнир от Големия шлем в Мелбърн. Сьодерлинг получи болки и се отказа в мача си срещу хърватина Иван Любичич след 4:6 в първия сет.

„Нуждая се от почивка. Вчера се чувствах по-добре, но днес отново ме заболя и затова не исках да рискувам. Надявам се да се оправя за Откритото първенство на Австралия, но при тези контузии никога не можеш да бъдеш сигурен", коментира шведът.