Легендите на тениса продължават да виждат в лицето на Григор Димитров следващата голяма фигура в този спорт. Към поредицата големи имена с подобна прогноза за него се нареди и великият Джон Макенроу. 

Според легендарния американец, нашето момче ще триумфира с титла от турнир от Големия шлем още тази година. Той дори предсказа и къде ще се случи това - в Лондон на Уимбълдън. 

"Следващото момче, което ще направи голям пробив и ще спечели турнир от Големия шлем, по моето лично мнение, е Григор Димитров. Сега сигурно ще ме питате и коя надпревара ще спечели."

"За мен неговият турнир е Уимбълдън. Тази година в Лондон той може да победи Новак Джокович. Тревата на "Ол Инглънд Клъб" сякаш е направена за него", сподели Макенроу пред вестник "Таймс". 

Похвала за играта и представянето на Гришо отправи и вече отказалият се от тениса бивш номер едно Анди Родик. Той е последният американец, който е стигал до върха на световната ранглиста. 

"Момчето, което като качества притежава всичко необходимо, за да стане следващия велик тенисист, е Григор Димитров. Той има сервис, ретур, разнообразни удари. Движи се добре по корта и само му остава да придобие онези 5%, които те правят велик играч, но върви в тази посока", сподели Родик.