Водачът в схемата Стан Вавринка се класира за третия кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Маями с награден фонд 6,99 милиона долара.

Вавринка победи аржентинеца Орасио Себайос с 6:3, 6:4, след като загуби само две разигравания при вкаран първи сервис и се допусна пробив в мача.

Той взе ранна преднина от 3:1 по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част проби още в първия гейм и запази аванса си до края.

Швейцарецът за първи път в кариерата си е поставен под номер 1 в турнир от сериите "Мастърс", а през миналата седмица игра финал на друга надпревара от веригата в Индиън Уелс.

"Много съм доволен от представянето си. Мисля, че играх доста добре, особено с оглед на факта, че това е първия ми мач тук. Условията на корта не бяха приятни заради влажността и вятъра. Движех се добре, сервирах на ниво. Мисля, че в момента играя доста добър тенис. Чувствам се отлично. Имам допълнителна увереност и от Индиън Уелс", коментира Вавринка.

Вицешампионът от 2010 година и номер 10 в схемата Томаш Бердих също нямаше особени проблеми и елиминира руснака Андрей Рубльов с 6:3, 6:2.

Чехът очаква в третия кръг Жил Мюлер от Люксембург, който наниза 13 аса и спечели срещу Андреас Сепи (Италия) със 7:6(3), 7:6(1).

Миналогодишният полуфиналист и осми в схемата Давид Гофен (Белгия) също стартира с успех. Той надделя над Дериън Кинг (Барбадос) със 7:5, 6:1, а следващият му съперник ще бъде Диего Шварцман от Аржентина.

Шварцман изненадващо отстрани финалиста от 2013 година и поставен под номер 27 Давид Ферер (Испания) с категоричното 6:2, 6:3.