Трикратният победител в турнирите от "Големия шлем" Стан Вавринка заяви, че е имал колебания дали отново ще може да се състезава в турнирите на АТП.

По-късно днес 37-годишният Вавринка ще срещне казахстанеца Александър Бублик в мач от първия кръг на турнира "Мастърс" 1000 в Монте Карло. За него това ще бъде първи двубой на такова ниво след повече от година възстановяване от травма и втори мач след поражението му в първия кръг на турнира "Чалънджър" в Марбея през миналия месец.

"Разбира се, че ми минаваха всякакви мисли през главата през последната година. Бях уплашен, че нещата няма да се случат по начина, по който аз искам да станат. Имах съмнения и притеснения, защото трябваше да мина рехабилитация, за да мога да правя съвсем нормални неща от ежедневието. Знаех обаче, че ще бъде хубаво да се върна. Искаше ми се поне да мога да се сбогувам с публиката, дори и с болки, но за щастие в последно време се чувствам много добре", сподели швейцарецът.

Той определи пътя си до турнира в Монте Карло като "много дълъг и труден".

"В началото мислех, че ще бъда аут само за няколко седмици. Но се превърна в цяла година, пълна със съмнения. На тренировки играя на доста добро ниво, но сега ми трябва и ритъм в мачовете. Просто се старая да бъда позитивен и да тренирам повече, дори и нещата да не се получават така, както си ги представям", завърши Вавринка, който в момента заема 236-о място в световната ранглиста.