Стан Вавринка постигна своя първи успех в тура след завръщането си от контузия. В мач от първия кръг на турнира от Мастърс сериите в Рим, швейцарецът се справи със световния номер 17 Райли Опелка. Задачата на 3-кратния шампион от Шлема не изглеждаше никак лесна, след като той изоставаше със сет и пробив във втората част, но опитният тенисист не се предаде и обърна нещата в своя полза.

Стан се наложи в 3 сета над мощно сервиращия гигант и си осигури класиране за втория кръг на надпреварата. След двубоя, 37-годишният състезател не скри задоволството си от направения обрат и бе много щастлив от постигнатата победа.

„Беше трудно и знаех какво ме очаква. Когато неговите сервиси влизат е трудно да сториш каквото и да е, но винаги идва момент, когато получаваш своя шанс. Не се отказах, дори, когато изоставах със сет и пробив, вярвах, че мога и постоянно си повтарях, че ще продължавам да опитвам“.

„Видях как Райли се изнерви, че не можа да затвори мача в 2 сета, и в третата решителна част, вече бях изпълнен с огромна увереност. Имах нужда от тази победа и от подобен обрат, защото определено преживях много през последната година. Тренирах упорито, за да се върна и сега работата ми започва да дава резултати. Мотивиран съм и се надявам да спечеля и следващия си мач“, каза Вавринка.