Турнирът по тенис в Индиън Уелс през месец март ще бъде с увеличен награден фонд от общо 19 милиона долара, съобщиха организаторите. Сумата е за надпреварата при мъжете, която е от сериите "Мастърс" 1000 и за жените.

Това е увеличение с повече от 1.4 милиона долара спрямо предходната година, като по-голямата част от допълнителните средства отиват за играчите на сингъл, които участват в квалификациите.

"Всяка година ние обновяваме всеки аспект на турнира от наградния фонд през графика до удобствата и съоръженията – за да осигурим първокласно изживяване за играчи и фенове. Тази година сме горди да обявим рекорден награден фонд и сме силно фокусирани върху компенсирането на всички играчи, които се състезават в BNP Paribas Open", каза Стив Кристиан, главен изпълнителен директор на надпреварата.

Турнирът също променя програмата си и ще включва първия си изцяло четвъртфинален ден на 14 март, когато ще се изиграят всичките осем четвъртфинални мача.

Ежегодното събитие в пустинята на Южна Калифорния близо до Палм Спрингс е собственост на милиардера Лари Елисън. Повече от 450 хиляди фенове присъстваха на изданието през 2023 година.

Карлос Алкарас и Елена Рибакина са шампионите от миналия сезон в турнира, който ще се проведе от 6 до 17 март тази година. / БТА