Първата ракета на България Григор Димитров ще започне участието си в турнира в Сидни с мач срещу уругваеца Пабло Куевас. Българинът, който е поставен под номер 4 в основната схема, стартира надпреварата от втори кръг.

Пабло Куевас си уреди мач с Димитров след победа над квалификанта от Германия Максимилиан Мартерер с 6:4, 6:4.

Как се зарежда Григор Димитров за турнира в Сидни?

Двамата са се срещали два пъти в официални двубои. Първият бе на Мастърса в Париж през 2014 година и бе спечелен от българина с 6:0, 6:3. Във втората среща помежду им – полуфиналът на клей в Истанбул миналата година, Куевас взе реванш и се наложи с 6:2, 6:4.

Ако преодолее втория кръг, Димитров ще срещне на четвъртфиналите победителя от срещата между осмия в схемата Александър Долгополов (Украйна) и Томаш Белучи (Бразилия).

Българска инвазия на страницата на Никол Шерцингер

Междувременно стана ясно, че Григор Димитров запазва 28-ата си позиция в ранглистата на АТР с актив от 1 315 пункта. Въпреки че не успя да защити точките от турнира в Бризбън спечелени през миналата година с достигането до полуфиналите, българинът все пак не загуби позиции в класирането.

Убедителен лидер продължава да е сърбинът Новак Джокович с 16 790 точки, а втори е Анди Мъри с 8 945. В топ 10 при мъжете настъпи само една промяна – японецът Кей Нишикори се изкачи до 7-мо място за сметка на Давид Ферер, който от днес е номер 8.

При жените първата ракета на България Цветана Пиронкова отстъпи с две позиции и вече е под номер 61 в класацията на WTA. Сред десетте най-добри също настъпиха промени – полякинята Ангешка Радванска измести Мария Шарапова от четвъртата позиция, а Анджелик Кербер зае седмото място за сметка на Винъс Уилямс, която е десета. Водачка продължава да е Серина Уилямс. /БГНЕС