Руснакът Дмитрий Турсунов спечели титлата на турнира по тенис "Медибенк Интернешънъл" в Сидни с награден фонд 465 хиляди долара.

На финала 25-годишният Турсунов се наложи над представителя на домакините Крис Гучионе със 7:6(3), 7:6(4) за 83 минути. Двубоят беше изключително равностоен без нито една възможност за пробив и за двамата тенисисти. В двата тайбрека обаче 35-ият в света руснак показа по-здрави нерви и достигна до четвъртата титла в кариерата си.

22-годишният Гучионе стана първият играч с "уайлд кард", който се класира за финала в Сидни след сънадорника си Джейсън Столтенбърг през 2000 година.

200-сантиметровият гигант обаче не успя да достигне до трофея, въпреки че загуби само 10 разигравания при собствения си сервис.

Гучионе наниза 15 аса и спечели повече точки (70:69) от съперника си в мача, но в крайна сметка не успя да спечели първа титла във втория финал в кариерата си.

В надпреварата на двойки французите Ришар Гаске и Жо-Вилрид Цонга спасиха три мачбола, преди да се наложат над номер 1 в света близнаците Боб и Майк Брайън (САЩ) с 4:6, 6:4 и 11:9 точки в дългия тайбрек.