Кевин Андерсън се класира за втори кръг на турнира в Куинс, след като обърна Камерън Нори в три сета – в отделните части 4:6, 7:6 (5), 6:4 за близо 2 часа и 30 минути. Британецът започна отлично двубоя, правейки пробив още в първия гейм на срещата, като след това не допусна колебания на собствен сервис и поведе в резултата.

Във втория сет представителят на домакините продължи да подава великолепно, но и южноафриканецът се стабилизира на начален удар, което логично доведе до тайбрек.

В него Андерсън достигна до три поредни сетбола и въпреки че британският му съперник върна два, при третия не успя да се справи и така мачът навлезе в решителен трети сет. Там миналогодишният финалист от Уимбълдън направи пробив в петия гейм, който се оказа решаващ за изхода на мача.

Така вторият в схемата на турнира в Куинс продължава напред, където ще срещне победителя от двубоя между Жил Симон и британския квалификант Джеймс Уорд. За втори кръг се класира и френският ветеран Никола Маю, надиграл младия талант Франсис Тиафо в два сета. /БГНЕС