Защитаващият титлата си Анди Мъри (Великобритания) се класира за третия кръг на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид с награден фонд 5,72 милиона евро. Поставеният под номер 2 Мъри надделя трудно над 37-годишния чешки ветеран Радек Щепанек със 7:6(3), 3:6, 6:1 след 2:16 часа на корта. "Той игра много добре. Не беше лесно", коментира след двубоя британецът, който пласира 11 аса в срещата.

Квалификантът Щепанек, който е 148-и в света в момента, разчиташе на солиден форхенд и атакуваше при всяка възможност, като направи 45 печеливши удара и спечели 75 процента от точките при 47-е си излизания на мрежата. Чехът, който е достигал до осмото място в класацията на АТП, поведе с ранен пробив, но Мъри изравни за 3:3, а след това спечели тайбрека на първия сет със 7:3 точки. Във втората част Щепанек отново проби рано и дръпна с 3:0, но този път запази аванса си, за да изравни. В третия сет шотландецът пое контрола върху играта и даде само гейм на съперника си.

"В третия сет започнах да повдигам повече топката, играех и с малко повече спин. Това го затрудни и той започна да греши по-често", коментира Мъри. Номер 11 в схемата Милош Раонич (Канада) наниза 17 аса и не допусна пробив при успеха си срещу Александър Долгополов (Украйна) с 6:43, 6:7(3), 6:2 за два часа игра. Шампионът от Ещорил през миналата седмица Николас Алмагро (Испания) отпадна на старта след поражение с 2:6, 2:6 от хърватина Борна Чорич. 19-годишният тийнейджър Чорич загуби само 6 от 40 разиграни точки при собствен сервис и проби съперника по два пъти във всеки сет, за да стигне до успеха за 62 минути. Следващият съперник на 40-ия в света хърватин ще бъде водачът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия). /БТА