Цветан Бешевишки се наложи трудно с 2:1 сета (0:6, 6:5, 10:2) над Цветан Иванов в първия мач от Lotto ITL Finals 2018 и записа първа победа във финалите на най-голямата аматьорска лига в България.

Бешевишки беше фаворит в срещата, но загуби първия сет на нула. Във втория стабилизира играта си и въпреки че Иванов стигна пръв до мачбол, запази хладнокръвие и доведе мача до тайбрек и решаващ трети сет. В него Иванов стоеше по-добре на корта и се беше приспособил по-добре към настилката. Но в едно от разиграванията скъса кордаж и се наложи да продължи играта с ракета на съперника си. Това беше повратният момент в мача, след който Бешевишки спечели няколко оспорвани разигравания и макар и след трудна победа, не допусна изненада в първата среща от турнира.

Във втория мач от Lotto ITL Finals 2018 Красимир Маринов надделя над Камен Маздрашки с 2:0 сета (6:3, 6:5) след напрегнат мач. В първия сет Красимир измъкна победата с 6:3, но във втория Маздрашки до последно не се предаваше. Силите му обаче стигнаха само до тайбрек във втория сет, в който отпадна физически и загуби на 0. Така във вторите срещи от група „Агаси“ на 12 декември, сряда, един срещу друг ще играят Бешевишки срещу Маринов и Иванов срещу Маздрашки.

Днес от 19 часа на корта на MG Tennis Club излиза големият фаворит за титлата в турнира Радослав Владимиров срещу Цветомир Ценков. Не преди 20 часа ще играят Станислав Иванов срещу Камен Новиков. Срещите са от група „Пийт Сампрас“ и ще бъдат излъчвани на живо във фейсбук страницата на ИТЛ. Резултатите от двубоите можете да намерите в сайта на лигата.