Шампионът от 2017 година Александър Зверев се класира за третия кръг на Мастърса в Рим с награден фонд 2 милиона евро.

Поставеният под №6 Зверев надделя лесно над боливийския квалификант Уго Делиен с 6:2, 6:2 за 80 минути. Германецът записа шеста поредна победа след титлата на Мастърса в Мадрид през миналата седмица.

"Трябваха ми няколко гейма, за да вляза в ритъм. Не беше лесно да свикна толкова бързо с разликата във височината от Мадрид до морското равнище в Рим, но съм доволен от играта си в този мач и от победата. Естествено в следващите срещи ще трябва да вдигна още нивото, но като за първи мач се справих доста добре", каза германецът.

За място на четвъртфиналите той ще играе срещу японеца Кей Нишикори, който спечели без игра срещу 11-ия поставен Пабло Кареньо Буста, след като испанецът се отказа заради болки в кръста.

"В Мадрид играх силно срещу всички. Сега ме чака мач срещу Кей, който е страхотен играч, особено на клей. Играли сме два пъти на червени и имаме по една разменена победа. Очаквам с нетърпение мача", заяви Зверев.

Доминик Тийм беше само на две точки от отпадане след първия си мач в турнира за трета поредна година, но реализира обрат срещу унгареца Мартон Фучович. Австриецът изоставаше със сет и 1:3 гейма във втория, но стигна до успех с 3:6, 7:6(5), 6:0 след малко повече от два часа и половина игра.

Фучович водеше с 5:4 точки в тайбрека на втория сет, но загуби три поредни точки, а след това австриецът доминираше изцяло в третата част.

"Мачът беше изключИтелно оспорван, особено във втория сет. Знаех, че съперникът е много труден, особено с оглед и на значително по-различните условия от предишния турнир в Мадрид. Борих се през цялата среща и успях. Победата беше награда за всички усилия, които вложих. Имах трудности със сервиса и с тайминга, трябва да затруднявам съперника значително повече с ударите си. Спечелих, но трябва значително да подобря играта си", коментира Тийм, който завърши с 27 печеливши удара.

В третия кръг той ще срещне представителя на домакините Лоренцо Сонего, шампион от турнира в Каляри преди месец.