Стан Вавринка безспорно е един от най-добрите тенисисти в тура, но швейцарецът дължи част от своите успехи на треньора Магнус Норман. Двамата работят съвместно от 2013-а година, а швейцарският тенисист наистина постигна забележителни успехи в кариерата си.

Вавринка не само достигна до № 3 в света, но спечели и 3 трофея от Големия шлем, а 4 пъти участва във Финалния турнир на осемте най-добри. Още по-впечатляващото е, че Стан постигна тези успехи при наличието на четиримата големи: Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри.

Сега Магнус Норман, който също направи добра кариера в тениса не спести похвалите към своя възпитаник.

„Стан Вавринка е един от най-добрите за всички времена, това е моето мнение. Погледнете резултатите му, неговите успехи. За съжаление хората го подценяват и той често остава в сянката на Джокович, Федерер или Надал. Вавринка може да бъде горд с постиженията си, а аз смятам, че той все още може да спечели срещу всеки. Вече работим упорито и се подготвяме за рестарта на сезона, с нетърпение очакваме мачовете. Щастлив съм, че работя със Стан, за мен той е специален“, каза шведският специалист.