Патрик Муратоглу напоследък призовава за кардинални промени в тениса и се надява новата му лига да направи спорта по-атрактивен и да привлече по-младите поколения.

Треньорът на Серина Уилямс организира турнира The Ultimate Tennis Showdown в своята академия в Южна Франция. Той започва в събота и в него ще играят трима представители на топ 10 – Стефанос Циципас, Матео Беретини и Давид Гофен. Останалите участници са Алексей Попирин, Беноа Пер, Лука Пуй, Дъстин Браун, Феликс Оже-Алиасим и Ришар Гаске. Ще се оформят две групи и надпреварата ще продължи пет седмици.

Сред предприетите промени в сравнение с тура е фактът, че играчите няма да бъдат наказвани за емоционални изблици на корта, а феновете ще могат да ги разпитват по време на почивките, докато гледат двубоите на живо.

Мачовете ще бъдат по-кратки и по-динамични, като ще „изненадат“ традиционалистите сред привържениците на спорта, сподели бившият треньор на Григор Димитров. На трибуните няма да има зрители, но те ще слушат разговорите между играчите и треньорите, докато гледат мачовете на екрана.

„Искам автентичност, не искам играчите да правят шоу. Желая състезателите да могат да бъдат себе си на корта и да изразяват всякакви емоции“, каза Муратоглу.

Французинът призна още, че организаторите са проучили факторите, които са направили успешни новите формати в останалите спортове. Каза, че се е вдъхновил и от електронните спортове.