Гюнтер Брезник стана известен след дългогодишното си партньорство с Доминик Тийм. В последствие треньорът и австрийският тенисист поеха по различни пътища, а днес Брезник е наставник на един от най-атрактивните играчи в тура - Гаел Монфис. Французинът, който показва страхотна форма напоследък, ще се надява на силно представяне и на започващият днес мастърс в Индиън Уелс. Сега, треньорът на френския ветеран назова любимия си тенисист извън Монфис. Брезник обърна сериозно внимание на младоците, които идват отдолу и си пожела тенисът да става все по-конкурентен. 
 
„Като човек, занимаващ се с тенис, е нормално да следя всичко около нашия спорт. Покрай работата ми с Гаел трябва да наблюдавам и другите тенисисти, защото е важно да бъдем добре подготвени за всеки мач.  Според мен идва силно младо поколение, което ще завладее световната тенис сцена съвсем скоро. Годините си минават, а човек не може да е по-млад и да държи едно и също ниво, колкото и да му се иска.
 
От младежите харесвам Денис Шаповалов. Канадецът притежава атрактивен стил и е способен да прави всичко с топката. Иска ми се той да успее да развие пълния си потенциал. Друг тенисист, който обичам да гледам, е Лоренцо Музети. Макар и сега той да е в криза на резултатите и да преминава през лош период, когато е в настроение и показва най-доброто от себе си, може да играе впечатляващ тенис. Ще видим какво ще ни донесе мастърсът в Индиън Уелс, ще е доста интересно, убеден съм“, каза Брезник.