Капитанът на България за Купа Дейвис Тодор Енев коментира пред Спортно шоу Гонг по Дарик радио, че истинските мачове за нашия тим предстоят в края на седмицата.

Енев говори след втората категорична победа за България по-рано днес (5 април) над Исландия с 3:0 победи в Пловдив. 

Припомняме, че в петък българите ще се изправят срещу Македония в сблъсък за първото място в група А и участие във финалната среща за промоция в събота (7 април). Югозападните ни съседи също имат две победи до момента. 

Както е известно, от 2018 година отборите от група III на зона Европа са разделени в две групи, като в Пловдив участват общо осем състава. В група В първото място ще бъде решено между отборите на Кипър и Монако. Победителите от двата потока ще спорят за място в горната група. Това ще се случи на финала в събота.

„Радвам се, че успяхме да вземем лесно първите мачове, за да съхраним сили за важните мачове в петък и събота. Дано минем групата утре и в събота да се борим за изкачване във втора група“, започна Енев.

„Първите мачове бяха лесни, наистина първият истински тест е утре срещу Македония. Ние сме мотивирани във всеки мач и утре ще бъде първият тест за нас, по-сериозен“.

„Ние по принцип винаги играем трудно срещу тях, но сме побеждавали, но мачовете са били оспорвани. Те имат силен отбор. В миналото са били в първа група. Те имат солиден отбор и ние трябва да положим максимални усилия, за да излезем крайни победители. Тази вечер ще мислим тактиката, но не очаквайте много изненади“, коментира още Енев.

„Утре е първият тест и ще се радвам публиката да е с нас. Ще се радвам утре и в другиден да има повече хора. Имаме нужда, за да сме още по-мотивирани“.

„Фаворит не бих казал, че сме. Има сериозен фаворит като Монте Карло, но ние трябва да минем групата. Четири са фаворитите - България, Кипър, Македония и Монте Карло“, завърши Енев.