Доминик Тийм защити Новак Джокович след провала на демонстративния турнир Адриа Тур, организиран от световния номер 1, заради неспазването на социална дистанция и последвалите положителни проби за COVID-19. Освен сърбина, първата ракета на България Григор Димитров, Борна Чорич и Виктор Троицки тестваха положително за коронавирус след хърватската спирка от надпреварата в Задар.

Джокович бе силно разкритикуван заради липсата на социална дистанция както на трибуните, така и между играчите, а за капак след първата спирка в Белград, се проведе и купон в нощен клуб. Ноле заяви неотдавна за сръбското издание Спортски журнал, че е почувствал някои от критиките като „лов на вещици“ и според Тийм недоволството към 17-кратния шампион от Шлема е несправедливо.

„Отнесоха се несправедливо към него, защото той не наруши нито един закон и не ни принуди да участваме. Той не принуди нито един играч да отива там, както и да се снима с фенове от публиката. Това беше наше решение. Целият турнир беше организиран и за една много добра кауза“, сподели австриецът за CNN Sport. Адриа Тур беше прекратен след положителната проба на Джокович – тя доведе до отмяната на турнирите в Черна гора и Босна и Херцеговина.