Доминик Тийм не скри радостта си от драматичната победа над световния №1 Новак Джокович, която му осигури място в заключителния мач от финалите на ATP.

Gulliver/Getty Images
28 снимки

„Беше истинска психологическа битка. Напрежението ме скова в тайбрека на втория сет, защото да играеш срещу такава легенда винаги е нещо специално. Да се бориш за място в последния мач от финалите е невероятно. Мислех, че след като спечелих първата си голяма титла на US Open, вече ще бъда по-спокоен на корта, но очевидно съм грешал. Бях точно толкова притеснен, колкото преди това. Множество малки неща наклониха везните в този мач, както и на всеки друг мач в този турнир. Това е нормално, когато най-добрите в света се изправят едни срещу други. Много съм щастлив, че продължавам напред и ще опитам да се подготвя възможно най-добре за утре“ сподели след двубоя Тийм.

„Борих се много, за да стигна до този турнир, а след това в групите и в днешния мач. Възнамерявам утре да направя същото. Разбира се, ще опитам всичко, за да спечеля титлата. Без значение какво се случи в другия полуфинал този трофей ще бъде първи за носителя си. Както Рафа, така и Даниил ще дадат 100% от себе си до края на турнира, така че нямам търпение утрешният мач да дойде. Това ще бъде последният мач от една много специална, но и много трудна година за всички ни. Ще се опитаме да направим страхотно шоу за всички фенове по света, които ще ни гледат“, добави още той.