Финалистът на Ролан Гарос Доминик Тийм се отказа от участие на турнира по трева в Хале следващата седмица поради натрупана умора, съобщиха организатори на надпреварата. 25-годишният австриец бе заявил участие в подготвителния турнир преди Уимбълдън, но заяви, че се оттегля поради „натрупана умора“. „Разбира се, че бих искал да участвам в Хале, защото турнирът е прекрасен“, сподели той.

Световният номер 4 бе надигран от Рафаел Надал във финала в Париж миналата неделя за втора последователна година. Отказването на Тийм е нов удар по организаторите на надпреварата в Хале, след като японецът Кей Нишикори също реши да не участва в германския град.

Седмият в света Нишикори сподели по повод оттеглянето си, че все още страда от травмата на ръката, която получи в четвъртфиналния си сблъсък с Надал на Ролан Гарос. Той получи медицинска помощ на три пъти по време на двубоя. Отказванията на двамата правят Роджър Федерер още по-сериозен фаворит за юбилейна 10-та титла в Хале, след като швейцарският маестро загуби миналогодишния финал от Борна Чорич.