Двукратният финалист от турнира в Мадрид Доминик Тийм се надява на нов силен поход в престижната надпревара от Мастърс сериите. Австриецът започна успешно своето участие, след като снощи се наложи над американеца Маркос Хирон само за 58 минути с убедителното, 6:1, 6:3.

Световният №4 вече е част от 1/8-финалите, но финалистът от 2017 и 2018 година се надява на повтаряне на постижението си от преди 3 години.

„Условията в Мадрид са чудесни и винаги играя тук с най-голямо удоволствие. Това е огромен турнир и по традиция участват най-добрите тенисисти. За мен е важно, че съм на корта и отново изпитвам невероятното усещане да се състезаваш и да постигаш победи. Във всеки мач трябва да давам най-доброто, защото няма нищо лесно и ще опитам да бъда на 100 % и да ставам по-силен. Отсъствието от кортовете напоследък ми помогна да тренирам още по-отдадено и да развия играта си. Желая да опитам да достигна поне до финала, но трябва да гледам мач за мач и да съм подготвен за всеки следващ противник“, сподели шампионът от US Open.