Водачът в схемата Доминик Тийм спечели турнира по тенис на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 3,5 милиона долара. Така той продължи да демонстрира страхотната си форма и да печели важни точки. 

Австриецът победи на финала третия в схемата Стефанос Циципас 3:6, 6:4, 6:1, за да заслужи четвърта титла за сезона. Така доказа, че е силен не само на любимите си червени кортове, а е опасен и на твърди настилки. 

Това беше общо 15-и трофей за него в кариерата, което го прави един от най-титулуваните действащи тенисисти. Той е сред най-сериозните заплахи за фаворитите за последния за годината турнир в Лондон. 

Циципас започна добре и изглеждаше близо дори до победата. Той взе първия сет след късен пробив, после проби и в началото на втория. Но тогава Тийм намери формата си, започна да налага темпото си, върна пробива, после направи още един в самия край на частта и след 6:4 изравни за 1:1.

В третата част той беше единственият тенисист на корта, а Циципас беше бледа сянка на самия себе си. Гъркът допусна изоставане с 0:5, успя все пак да запише един почетен гейм и след 6:1 в полза на Тийм титлата остана за него.