Доминик Тийм прави всичко възможно да завърши сезона в топ 100 на световния тенис. Резултатите на австриеца в последно време значително се подобриха, като той вече е част и от четвъртфиналите на надпреварата в Антверп, която се провежда през тази седмица.

Впоследствие за Доминатора предстои участие на домашния турнир във Виена, където той със сигурност ще търси добро представяне. Шампионът от US Open 2020 буквално няма да си даде почивка, защото веднага след това, за него предстои и участие на Мастърса в Париж. След турнира във френската столица, сезонът обаче за бившия световен номер 3 не приключва.

Тийм е заявил участие на надпреварата в Братислава от сериите Чалънджър - от 7 до 13 ноември. Очевидно 29-годишният тенисист желае да играе колкото се може повече официални двубои, не само, за да намери ритъма си и да се изкачи в ранглистата. За Тийм все още съществува вероятност да му се наложи да играе в квалификациите на Australian open, а австриецът на всяка цена иска да избегне подобно стечение на обстоятелствата.