Доминик Тийм има една добра седмица в Ещорил. Австриецът показва чудесни неща до момента в португалския град, а вчерашният му успех срещу Бен Шелтън бе повече от категоричен. Вече  с 2 победи в надпреварата, „доминатора“ най-после успява да ни напомни за най-добрите си дни, а сезонът на червени кортове е едва в началната си фаза.

Бившият световен номер 3 посочи следващата краткосрочна цел пред него, а тя е класиране за основната схема на Ролан гарос, тъй като към момента, ранкингът на Тийм не му гарантира директно участие във втория за годината турнир от „Шлема“.

„Много е важно за мен, че побеждавам, определено през тази седмица се случват хубави неща и това няма как да не ме радва. Винаги съм казвал, че клеят е моята любима настилка  и тепърва ни очакват още редица турнири на червено. Щастлив съм да бъда част от четвъртфиналите в Ещорил,  още повече, след тежкото начало на 2023 година за мен. Нищо не се променя оттук нататък, просто гледам мач за мач и се опитвам да играя добре. Всяка една победа ми носи точки, а следващата цел, която гоня е попадане директно в основната схема на Ролан гарос. Не желая да разчитам на Уайлд кард, искам сам да си извоювам това право. Това, което ми се случва в Португалия, единствено може да ми повлияе положително и бавно бавно усещам как започвам да възвръщам увереността си“, коментира Тийм.