Доминик Тийм значително подобри представянето си напоследък. През миналата седмица в Бощад, австриецът  напомни за най-добрите си дни, след като успя да се справи с двама представители от топ 50 на световния тенис. Успехът на „доминатора“ срещу Роберто Баутиста Агут пък бе най-значимия за Тийм след завръщането му от контузия. 
 
Шампионът от  US Оpen 2020 сам отчете позитивните си резултати в последно време и си постави високи цели до края на годината. 
 
„Радвам се, че играя все по-добре и нещата започнаха да се получават. Имах нужда от победи, за да възвърна увереността си, и не бе никак лесно да започна да печеля отново. Много е трудно да губиш мач след мач и да се чудиш какво да правиш. Това се отразява доста неприятно на психиката и самочувствието, но е чудесно, че заедно с щаба ми намерихме верния път обратно. Смятам, че в последните няколко надпревари има положителна промяна в играта ми и желая просто да продължа развитието си. 
 
Пределно ми е ясно, че няма как веднага да се върна на нивото отпреди, но вярвам в себе си. Много ми се иска до края на сезона да направя всичко възможно да възвърна старата си форма и отново да бъда много труден противник за всеки. Това може да е амбициозна цел, но аз не съм се отказал от големите неща и вярвам, че отново мога да съм сред най-добрите“, каза Тийм.