Шампионът от Откритото първенство на САЩ за 2020 година Доминик Тийм отложи завръщането си на корта след контузия на китката. Австриецът обяви, че се оттегля от турнирите на Мастърс 1000 в Индиън Уелс и Маями, за да се съсредоточи върху сезона на червени кортове.

Тийм, който има отлични резултати на клей, не е играл, след като получи травмата на турнир в Майорка през 2021 година. 28-годишният тениси падна до 50-о място в световната ранглиста на АТП.

Австриецът се оттегли от турнирите в Аржентина, Бразилия и Чили тази година, но се надяваше да се завърне в Индиън Уелс, който обикновено се счита за най-престижния турнир извън четирите от Големия шлем и където Тийм спечели титлата през 2019 година.

"Имах наистина добри тренировки в последните дни. Китката е напълно наред, ръката става все по-добра, но реших да се оттегля от Индиън Уелс и Маями и да започна на червено. На клей се чувствам най-комфортно и затова там е идеалният момента да се върна", каза Тийм във видео, публикувано в Инстаграм.

Сезонът на червени кортове започва през месец април.