Доминик Тийм се надява на положителна 2021 година. Австриецът достигна до четвъртия кръг на Australian open, където бе елиминиран от Григор Димитров и с нетърпение очаква следващите предизвикателства пред себе си.

Шампионът от US Оpen 2020 ще участва на надпреварата в Доха, която се провежда през тази седмица и е от категория ATP 250.

Въпреки ранното си отпадане в Австралия, Доминатора признава, че е жаден за още много трофеи от Големия шлем и в никакъв случай не желае да остане само с титлата от откритото първенство от САЩ.

„Зная, че разочаровах много хора с представянето си в Австралия, но както споделих още тогава, и аз съм човек и е напълно нормално да имам своите спадове. Смятам, че вече съм напълно готов за предстоящите състезания и още в Доха ще опитам отново да се представя силно и да достигна до последните фази на турнира. Никога не е приятно, когато напуснеш турнир от Големия шлем толкова рано, но аз не мисля затова. Концентриран съм върху бъдещето и желанието ми е да триумфирам с нова титла от Шлема. Дори, ако трябва да бъда честен още отсега мисля за "Ролан Гарос" и се надявам, че ще се проведе по план в различни условия от сегашните. Във Франция имам два загубени финала и ще е прекрасно да спечеля точно в Париж, където Рафа е безспорният крал. Не бързам и не искам да се натоварвам с излишно напрежение, вярвам в себе си и съм сигурен, че тепърва ще спечеля още много големи титли в кариерата си", сподели Тийм.