Доминик Тийм достигна четвъртфиналите на домашния тенис турнир в Кицбюел, след като се справи трудно със Себастиан Офнер в три сета – в отделните части 6-2, 3-6, 6-3, за близо два часа игра.

Шампионът от 2019 направи пробив още в първия сервис гейм на сънародника си, като още един брейк в седмия гейм подчерта доминацията на Тийм в откриващия сет. Офнер обаче се окопити и съумя да пробие подаването на шампиона на Ю Ес Оупън от 2020 в шестия гейм, след което не изпусна инициативата и прати срещата в трета заключителна част.

В нея Офнер на два пъти повеждаше с пробив, но моментално губеше предимството си, като накрая не издържа и бе пробит за трети път в сета, след което Тийм сервира успешно за крайната победа, въпреки че му се наложи да спасява две точки за рибрейк. В спор за място на полуфиналите той ще играе с германеца Яник Ханфман, който се справи с Иван Гахов от Русия в три сета.

В другия четвъртфинал в долната половина представителят на домакините Филип Мисолич се изправя срещу сърбина Душан Лайович, докато в горната част на схемата Алберт Рамос-Виньолас и Педро Мартинес ще играят в изцяло испански сблъсък, а поставеният под номер 3 Роберто Баутиста Агут има за съперник чеха Иржи Лехечка.