Тихомир Грозданов защити титлата си на Държавното лично първенство по тенис, което завърши днес на червените кортове на Националния тенис център в София.

Поставеният под номер 3 Грозданов победи на финала водача в схемата Александър Лазаров с 6:1, 7:5, 7:6(5) след 2:23 часа игра. Така 29-годишният варненец триумфира за четвърти път в националния шампионат след 2008, 2013 и 2015 година. Грозданов стартира отлично срещата и взе девет от първите десет гейма, с което спечели първия сет и поведе с 3:0 във втория.

При 5:3 той сервираше за сета, пропусна сетбол, след което беше пробит. Националът Лазаров изравни за 5:5, но след това съперникът му отново направи серияот два поредни гейма, с което поведе с 2:0 сета. В началото на третата част 19-годишният софиянец Лазаров имаше възможности при подаването на противника, но не се възползва, а варненецът проби в шестия гейм, след което дръпна с 5:2. Той пропусна два мачбола при сервис на столичанина, след което още три при 5:3 и позволи на Лазаров да изравни.

Грозданов поиска медицински таймаут, а след това поведе с 6:5. Лазаров също използва медицински таймаут, а след това вкара сета в тайбрек при собственото си подаване. В него Грозданов пропиля аванс от 5:1, но при 5:5 той се възползва от две поредни грешки на съперника, за да триумфира при шестия си мачбол в двубоя. Това е втора титла за варненеца от надпреварата, който вчера спечели и шампионската купа на двойки заедно с друг бивш национал Илия Кушев.

За титлата си на сингъл Грозданов печели 1900 лева от общия награден фонд 5000 лева, а Лазаров остана с 1100 лева./БТА