Номер едно в света Рафаел Надал изтегли тежък жребий по пътя към рекордна пета титла на Откритото първенство по тенис на Франция, след като на днешния жребий стана ясно, че испанецът може да срещне Лейтън Хюит, Давид Ферер или Фернандо Вердаско на по-късен етап от турнира.

Надал, който е поставен под номер едно в основната схема, ще започне кампанията срещу квалификант, но след това отива директно на бившия номер едно Лейтън Хюит от Австралия, който показа класа на клей с победата си на турнира в Хюстън.

Надал все пак пак победи Хюит в Париж през 2005 и 2006 година в четвъртия кръг. Давид Ферер, двукратен четвъртфиналист на "Ролан Гарос", е вероятният опонент на Надал в четвъртия кръг, докато Вердаско, осми в схемата, може да срещне левичаря от Майорка в Топ 8, съобщава БГНЕС. Швейцарецът Роджър Федерер, който е втори в схемата, ще търси поредната титла от Големия шлем, започвайки срещу испанеца Алберто Мартин, а в Топ 8 може да се срещне със стария си познайник Анди Родик.

Третият в основната схема Анди Мъри пък започва в първия кръг срещу Хуан Игнасио Чела, докато Новак Джокович стартира срещу Николас Лапенти от Еквадор. Ноле, който е четвърти в схемата, игра на полуфинал в последните две издания на "Ролан Гарос".