Григор Димитров попадна в тежката първа четвърт на схемата на силния турнир в "Куинс Клъб" в Лондон, с който българинът стартира своя сезон на трева.

Шампионът от 2014-а този път не е сред поставените и като такъв ще има много тежък съперник още в първи кръг. Това е №8 в схемата Феликс Оже-Алиасим. Канадецът е считан за една от големите звезди на младото поколение като е само на 18 години, а вече е под №21 в световната ранглиста. Той вече стартира сезона си на трева като този следобед играе полуфинал в Щутгарт срещу Милош Раонич. Димитров и Оже-Алиасим. нямат мачове помежду си до момента.

С Оже-Алиасим обаче Григор далеч няма да приключи с тежките мачове. При евентуален успех, във втори кръг го очаква победителят от мача между винаги опасния Ник Кириос и Адриан Манарино. 

Евентуален съперник в трети кръг пък е №1 в схемата Стефанос Циципас.

Мачът на Григор с канадския суперталант е едно от дербитата в първи кръг, в който ще видим още няколко страхотни двубоя като Фернандо Вердаско - Даниил Медведев, Стан Вавринка - Даниел Евънс и Хуан Мартин дел Потро и Денис Шаповалов.

Дел Потро и Милош Раонич са останалите топ поставени в горната половина.

Долната пък е предвождана от №2 Кевин Андерсън, който се завръща в игра след контузия. Той може да срещне на четвъртфинал Стан Вавринка. Шампионът от миналата година Марин Чилич ще срещне намиращия се във форма чилиец Кристиан Гарин, а на четвъртфиналите може да се изправи срещу №4 Медведев.

В "Куинс Клъб" своето завръщане ще отбележи сдобилият се с изкуствена тазобедрена става Анди Мъри. Той ще се включи в турнира на двойки заедно с Фелисиано Лопес. Двамата обаче нямаха особено добър жребий, тъй като ще трябва да играят с двойка №1 в турнира - колумбийците Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара.

Ето и пълния жребий на сингъл:

Циципас - Кайл Едмънд
Жереми Шарди - Михаил Кукушкин
Ник Кириос - Адриан Манарино
Григор Димитров - Феликс Оже Алиасим

Хуан Мартин Дел Потро - Денис Шаповалов
Мартон Фучович - Фелисиано Лопес
Алекс Де Минор - квалификант
Раонич - Марко Чекинато

Чилич - Кристиан Гарин
Диего Шварцман - квалификант
Джей Кларк - Лука Пуй
Фернандо Вердаско - Даниил Медведев

Стан Вавринка - Даниел Еванс
Квалификант - Франсис Тиафо
Жил Симон - квалификант
Камерън Нори - Кевин Андерсън №2