Симеон Терзиев постигна втора победа на тенис турнира от веригата UTR Pro Tennis Tour в Пазарджик. 18-годишният български талант спечели с 6:4, 6:4 срещу Юрий Джавакян (Украйна) в двубой от третия кръг на груповата фаза. Терзиев започна надпреварата със загуба в два сета – 3:6, 1:6 от Гергели Мадараш (Унгария), а ден по-късно записа успех над французина Пиер Фавр – 6:3, 6:4.

Всеки един от турнирите от веригата UTR Pro Tennis Series е с награден фонд от 20 000 долара, който се разпределя между всички участници в основната схема на съответния турнир.

Тенисистите са поставени в четири групи, всяка с по пет играчи. Във всяка група се играе всеки срещу всеки във формат 2 от 3 сета. Победителят от всяка група се класира за полуфиналите, а вторите в класирането спорят за разпределние на пето-осмо място.

България е първата страна в Централна и Източна Европа и втора на континента след Испания, която получава правото да домакинства на тази надпревара. Веригата състезания за мъже и жени се организира и ръководи от американската компания Universal Tennis LLC. През 2021 г. е планирано да бъдат проведени пет турнира у нас - три за мъже и два за жени. Домакин на всички тях ще бъде базата на Тенис клуб "Фаворит" в Пазарджик.